Tærte med bacon & porrer

11 apr

Ingredienser:

Bund:

– 180 g. mel

– 100 g. koldt smør

– 3 spk. vand

Fyld:

– 3 store porrer

– 1 pk. bacon i tern

– 3 æg

– 3 spk. creme fraïche

– 50 g. cheddar

– 50 g. parmesan

– Salt, peber, paprika & muskatnød

Fremgangsmåde:

Mel & smør kommes i en food processor & når smøret er helt smuldret ud i melet, tilsættes vandet og det køres indtil det samler sig til en kugle. Dejen pakkes ind i film & stilles på køl i en halv times tid.

Tærteformen pensles med smør og drysses med mel & tærtedejen rulles ud med en kagerulle og lægges i formen. Et stykke bagepapir lægges over og der hældes kikærter, sojabønner eller lignende over. Dette holder dejen nede, så der ikke kommer buler i tærtebunden. Den bages i 10 min. på 225 grader.

Porrerne skæres i skiver (ikke alt for tynde) og skylles grundigt. Baconen svitses på en pande og hældes på et stykke køkkenrulle (den skal kun brunes, ikke tilberedes færdigt). Der hældes lidt olie på panden og porrerne brunes sammen med salt, peber & paprika. Porrer og bacon blandes sammen og foreles ud på tærtebunden.

Æg, cremefraïche og fintrevet ost piskes sammen med salt, peber & muskatnød. Denne blanding hældes over tærten og den bages i 30 min. i oven på 180 grader.

Den afkøles og serveres med en god salat som en lækker hovedret eller i mindre stykker til brunchen. Er også god kold til madpakken.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: