Gateau Marcel

8 Jun
Det her er nok en af mine yndlingskager:-)
Opskriften er fra kokkekniven.com, men I får den også lige her.
Ingredienser:
– 3,5 bæger æggeblommer
– 3 bægre æggehvide
– 175 g. sukker
– 175  g. god mørk chokolade
– 175 g. smør
Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 175 grader.
Chokolade og smøres smeltes i en kasserolle over lav varme.
Imens piskes blommerne med 2/3 af sukkeret, indtil det er let og luftigt.
Hviderne piskes stive, mens den sidste 1/3 af sukkeret tilsættes undervejs.
Chokoladeblandingen piskes i æggeblommerne og hviderne vendes i.
Halvdelen af moussen hældes i en smurt springform, den anden halvdel stilles på køl og kagen bages i 30 min.
Når kagen er færdig stilles den til afkøling og når den er helt kold, fordeles resten af moussen ovenpå og kagen stilles på køl i min. et par timer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: