Hvidvinsdampede muslinger

7 May

Ingredienser (hovedret til 3 pers/ forret til ca. 6 pers.):

– 1,5 kg. blåmuslinger

– 1 løg

– 2 fed hvidløg

– 1 porre

– 1 gulerod

– 6 dl. hvidvin

– 1 spk. citronsaft

– salt og peber

Fremgangsmåde:

løg og hvidløg finthakkes og porren og guleroden snittes lidt grovere.

Muslinger skylles, ordnes og de dårlige sorteres fra.

Grøntsagerne svitses i olie i en stor gryde i ca. 5 min, hvorefter hvidvinen tilsættes.

Det bringes i kog og muslingerne tilsættes og de dampes under låg i 5 min.

Herefter tages muslinger og grøntsagerne op, og saucen koges ind med lidt fløde.

Til sidst smages den til med citron, salt og peber, og muslinger + grøntsager kommes tilbage i gryden.

Retten serveres med brød og fritter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: