New York Cheese cake

17 Mar

Denne opskrift er endnu engang fra min Hummingbird bog, dog med mindre cremefyld ift. bund. Derudover lavede jeg en bærgele, som jeg kom ovenpå for at det ikke skulle blive for meget, hvilket jeg godt synes cheese cake til tider kan være. Bærene tilføjer lige lidt kontrast og gør den friskere. Kagen er lavet i halv portion i en springform på ca. 15 cm.

Ingredienser:

Bund:

– 100 g. digestive kiks

– 75 g. smeltet smør

Fyld:

– 450 g. flødeost

– 100 g. sukker

– 2 æg

– 1 vanillestang

Bærgele:

– 150 g. blandede bær

– ½ dl. vand

– 1 bl. husblas

Fremgangsmåde:

Digestivekiks kommes i en foodprocessor og males fint. Smøret tilsættes og det køres til det er blandet sammen.

Det fordeles i en springform beklædt med bagepapir i bunden, og stilles i køleskabet.

Ovnen tændes på 150 grader.

Kornene skrabes ud af vanillestangen og kommes i en skål sammen med osten og sukkeret. Det piskes med en elpisker (eller i en køkkenmaskine) og æggene tilsættes.

Massen må gerne piskes grundigt, så den er dejlig luftig. Herefter fordeles den ovenpå kiksebunden.

En lidt større form fyldes med vand og kagen sættes heri, så vandet dækker ca. 2/3 dele af springformen.

Kagen bages i 20 min., indtil den begynder at blive gylden i kanterne, men stadig er blød i midten.

Herefter sættes den på køl, mens bærgeleen laves.

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Bær, sukker og vand bringes i kog og koges herefter ved svag varme i et kvarter.

Husblassen vrides og blandes i og gelen hældes over kagen, som stilles tilbage på køl i en 5-10 timers tid, indtil den har sat sig ordentligt. Lav den gerne dagen i forvejen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: