Belgiske vafler

29 Jan

 

I julegave fik vi en sandwich toaster/ vaffeljern/ paninirister og i sidste weekend blev den indviet til at lave disse skønne belgiske vafler.

Ingredienser (ca. 12-14 stk.):

– 25 g.  tørgær

– 350 g. mel

– 1 knivspids salt

– 1 spk. vanillesukker

– 3 æg

– 125 ml. lun mælk

– 175 g. smeltet smør

– 75 g. brun farin

– 75 g. sukker

Fremgangsmåde:

Gær, mel, salt og vanille blandes sammen og mælk og æg tilsættes mens der røres rundt. Dejen stilles til side i 30 min.

Herefter vendes først den smeltede smør i, dernæst de 2 slags sukker. Lad nu dejen hvile i yderligere 15 min., mens vaffeljernet opvarmes.

Når vaffeljernet er klart, lægges en klat dej på og vaflerne bages i ca. 5 min.

Vaflerne kan enten spises til morgenmad/ brunch sammen med frisk frugt, eller som dessert med fx is og chokoladesauce til.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: