Belgiske vafler

29 Jan

 

I julegave fik vi en sandwich toaster/ vaffeljern/ paninirister og i sidste weekend blev den indviet til at lave disse skønne belgiske vafler.

Ingredienser (ca. 12-14 stk.):

– 25 g.  tørgær

– 350 g. mel

– 1 knivspids salt

– 1 spk. vanillesukker

– 3 æg

– 125 ml. lun mælk

– 175 g. smeltet smør

– 75 g. brun farin

– 75 g. sukker

Fremgangsmåde:

Gær, mel, salt og vanille blandes sammen og mælk og æg tilsættes mens der røres rundt. Dejen stilles til side i 30 min.

Herefter vendes først den smeltede smør i, dernæst de 2 slags sukker. Lad nu dejen hvile i yderligere 15 min., mens vaffeljernet opvarmes.

Når vaffeljernet er klart, lægges en klat dej på og vaflerne bages i ca. 5 min.

Vaflerne kan enten spises til morgenmad/ brunch sammen med frisk frugt, eller som dessert med fx is og chokoladesauce til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: