Marokkansk oksegryde

21 Jan

Sidste lørdag havde vi gæster, hvor vi serverede denne super lækre marokkanske ret, som vi havde lavet i römmeren.

Opskriften er  med udgangspunkt i en fra politiken, men vi lavede det af oksebov i stedet for lam.

Ingredienser (ca. 6 pers):

– 1 kg. oksebov i tern

– 1 tsk. cayennepeber

– 2 tsk. sort peber

– 2 spsk. stødt ingefær

– 1 spsk. gurkemeje

– 1½ spsk. kanel

– 1 spsk. stødt spidskommen

– Salt

– 2 løg

– 4 fed hvidløg

– 1 squash

– 2 ds. hakkede tomater

–  1 glas sorte oliven uden sten

– ½ l. fond

– 1 spk. honning

– 2 spk. mel

Fremgangsmåde:

Alle krydderierne blandes sammen.

Kødet vendes i halvdelen af krydderierne og stilles til marinering et par timer, eller gerne natten over hvis muligt.

Løg og hvidløg finthakkes og svitses på en pande med resten af krydderierne. Squashen skæres i grove stykker og svitses med.

Grøntsagerne hældes i römmeren og kødet brunes på panden  i lidt olivenolie lidt af gangen.

Dernæst hældes det ned til grøntsagerne sammen oliven, tomat, fond og honning.

Römmeren sættes i ovnen på 130 grader i ca. 2,5 time. Herefter tages den ud, smages til med salt og melet tilsættes.

Den stilles tilbage i ovnen uden låg, så den lige kan tykne en smule.

Serveres med couscous, frisk mango og fladbrød.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: