Kransekagetop

4 jan

Det er første gang at jeg bager sådan en hel kransekage. Har bagt nogle petit-fours, men ikke en hel kage, så det var en udfordring. Men det gik fint og kagen blev ganske god, selvom den måske ikk er så pæn som jeg gerne ville have haft den.

Ingredienser:

– 500 g. ren rå marcipan

– 175 g. flormelis

– 1 æggehvide

Glasur:

– Flormelis

– Past. æggehvide

Fremgangsmåde:

Marcipanen skæres i tern og æltes sammen med flormelis. Æggehviden tilsættes lidt af gangen og der æltes videre indtil det har en fast masse.

Massen stilles på køl et par timer, hvorefter den ruller til pølser. Jeg brugte nogle kransekage forme/ ringe, men ellers skal man bare lave dem i forskellige størrelser.

Bag ringene på 200 grader i 12-14 min., indtil de et gyldne udenpå. De køles af og smides i fryseren i et døgns tid, inden de tøes op igen. Ellers man kan også med fordel lave dem i god tid og så først tage dem ud af fryseren når de skal bruges. Det er de bliver frosset ned er med til at gøre dem seje og kransekageagtige.

Ringene pensles med mørk chokolade på bagsiden og køles af. Når de er helt tørre laves glasuren og sprøjtes på en ring af gangen. Glasuren er dermed med at at holde kagen sammen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: