Grovboller

26 Nov

Ingredienser (ca. 20 stk.):

– 1 pk. tørgær

– 5 dl. fuldkornshvedemel

– Ca. 11  dl. hvedemel

– 1 spk. salt

– 2 dl. kærnemælk

– 4 dl. vand

– ½ dl. olivenolie

Fremgangsmåde:

Gær, mel, salt blandes sammen og vandet tilsættes langsomt. Olien tilsættes og dejen røres sammen.

Den vendes ud på bordet og æltes grundigt, mens der tilsættes lidt mere mel, indtil den har den perfekte konsistens.

Skålen pensles med olie og dejen hældes tilbage i og skålen pakkes ind i film.

Dejen stilles til hævning et lunt sted så længe som muligt, men min. 30 min. Jeg laver ofte dejen om formiddagen og lader den hæve hele dagen.

Når dejen har hævet formes bollernes og stilles til hævning yderligere 1 times tid (eller hvor langt tid man nu har).

Ovnen tændes på 225 grader, mens bollerne pensles med æg eller mel og drysses med havregryn eller kerner.

Bollerne sættes i ovnen, der nu skrues ned til 175 grader og bages i 20-25 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: