Gulerodscupcakes

8 Nov

Weekendens dessert blev disse meget lækre cupcakes. Har ikke prøvet at bage dem før, men det blev bestemt en succes. Vi tog nogle med ud til mine forældre søndag og de var alle helt vilde med dem.

Opskriften er fra min Hummimgbird kogebog og er egentlig en opskrift på en hel kage, men lavede den bare som cupcakes i stedet med et par få ændringer.

Denne opskrift giver ca. 18 cupcakes.

Ingredienser:

– 300 g. brun farin

– 3 æg

– 3 dl. smagsneutral olie

– 300 g. hvedemel

– 1 tsk. natron

– 1 tsk. bagepulver

– 1 tsk. vanillesukker

– 1 tsk. kanel

– ½ tsk. salt

– ½ tsk. stødt ingefær

– 300 g. revet gulerod

Creme cheese frosting:

– 300 g. flormelis

– 50 g. blødt smør

– 125 g. flødeost

– 2 tsk. vanillesukker

Pynt: Violer

Fremgangsmåde:

Æg, sukker og olie piskes grundigt sammen med en elpisker.

De resterende ingredienser blandes sammen i en seperet skål og tilsættes lidt af gangen, mens der røres.

Dejen fordeles ud i muffinsforme (de skal kun fyldes ca. halvt op) og bages i ca. 20 min. ved 175 grader.

Når cupcakesne er afkølet lavet frostingen.

Det bløde smør røres sammen med flormelis og vanille med en elpisker, hvorefter flødeosten tilsættes og det piskes let og luftigt.

Herefter spørjtes frostingen ud på kagerne og violerne drysses over. Man kan også vælge at smøres frostingen på kagerne i stedet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: