Fajitas m. chilisauce

31 Aug

Weekenden har været lidt hård mod vores kur (jf. opskrifterne på lagkage & bagels :-)), så derfor var det back to basis igen mandag.

Aftensmaden blev derfor fajitas m. masser af grøntsager. Jeg lavede en chilisauce til og så var det faktisk det. Hvis jeg ikke var på kur, ville jeg nok have serveret det med cheddar ost og creme fraïche til også.

Ingredienser (4 pers.):

– 2 oksebøffer

– 1,5 squash

– 3 snack peberfrugter

– 2 løg

– Salt, peber & paprika

– Tortillas

Marinade 1:

– 1 corona øl

Marinade 2:

– Olie, salt, peber, paprika, koriander & spidskommen

Chilisauce:

– 3 røde snackpebre

– 2 fed hvidløg

– ½ tsk. chili (grov) el. ½-1 frisk chili (afhænger af den ønskede styrke)

– 2 spk. ketchup

– 2 spk. soya

– 1 spk. lime el. citronsaft

Fremgangsmåde:

Kødet skæres i strimler og kommes i en frysepose sammen m. coronaen og stilles i køleskabet så længe som muligt (gerne et døgs tid).

Dagen efter hældes øllen over i en skål og olien og krydderierne hældes i posen med kødet, som marineres yderligere.

Peberfrugterne skæres i mindre stykker og kommes i en blender med de resterende ingredienser. Der blendes og smages til.

Grøntsagerne snittes fint.

Et ildfast fad stilles i ovnen på 200 grader.

Grøntsagerne steges lidt af ganges, krydres m. salt, peber & paprika og kommes derefter i det ildfaste fad.

Kødet svitses og noget af øllen hældes ved. Det blandes sammen med grøntsagerne og stilles i oven i ca. 5 min., mens tortillaerne varmes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: