Hindbærroulade m. marcipanovertræk

6 jun

Denne kage lavede jeg til min far på fars dag. Det er en klassisk hindbærroulade med marcipanovertræk formet som et skakbræt med figurer.

Jeg lavede selv syltetøjet, fordi jeg syntes det var lidt mere lækkert. Det skal laves min. 1 time før, så det kan nå at blive koldt og sætte sig. Jeg kom lidt husblas i den, bare for at den blev lidt tykkere.

Ingredienser:

Kagebund:

– 100 g. smør

– 100 g. sukker

– 2 æg

– 100 g. mel

– 1 tsk.  bagepulver

– 1 tsk. vanillesukker

Syltetøj:

– 200 g. hindbær

– 100 g. sukker

– 1 spk. vanillesukker

– ½ bl. husblas

Overtræksmarcipan:

– 200 g. ren rå marcipan

– 100 g. glormelis

– 25 g. glukosesirup

– Sort pastafarve

Fremgangsmåde:

Syltetøj:

Hindbær, sukker og vanille kommes i en kasserolle og bringes i kog. Det koges ved svag varme i ca. 30 min. Husblassen lægges i blød og bærene bringes i kog igen, hvorefter husblassen vrides og tilsættes og der piskes godt, så der ikke kommer klumper. Blandingen hældes i en skål og sættes på køl i et par timer.

Bund:

Ovnen varmes op til 235 grader.

Smør og sukker piskes sammen og æggene tilsættes et af gangen. Mel, vanille & bagepulver sigtes i og det røres sammen. Dejen hældes i en bradepande m. bagepapir i, hvor den fordeles jævnt. Den bages i ca. 8 min. til der ikke sidder noget dej på, når man stikker en træpind i.

Mens kagen er i ovnen Lægges et stykke bagepapir på bordet, hvor der drysses sukker ud over. Når rouladen tages ud af ovnen vendes den ud på sukkeret og syltetøjet fordeles ud på bunden med det samme. Kagen rulles sammen og lægges på køl. Brug bagepapiret til at vikle rundt om, for at holde sammen på den.

Overtræksmarcipan:

Marcipan & flormelis kommes i en foodprocessor og køres indtil det er blandet sammen. Sirupen tilsættes og der køres indtil massen samler sig til en kugle (ligesom når man laver mørdej).

Halvdelen af marcipanen tages fra og i den anden halvdel tilsættes den sorte farve og der køres indtil den har den rette farve.

Marcipanen rulles ud og skæres i tern, der sættes sammen på rouladen. Brug lidt vand til at få ternene til at klistre sammen. Når rouladen er helt beklædt, pakkes den ind i film (stramt) og sættes på køl igen. Af resten af marcipanen formes figurerne, som sættes oven på kagen inden servering.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: