Grahamsbrød

26 May

Ingredienser:

– 25 g. gær

– ½ dl. lunkent vand

– 1,5 dl. youghurt naturel

– 1,5 dl. mælk

– 2 spk. olie

– ½ tsk. salt

– 3 dl. grahamsmel

– Hvedemel

– 1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i lunkent vand. Mælk, youghurt, olie, salt & grahamsmel tilsættes og det røres sammen. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen, til dejen har den ønskede konsistens. Den skal ikke være alt for klistret, men stadig en lille smule (til forskel fra alm. hvedebrød, der gerne skal være helt glat.)

Dejen hældes ud på bordet og æltes grundigt, hvorefter den hældes tilbage i skålen og stilles til hævning i ca. 3 kvarter et lunt sted.

Dejen formes til et brød og lægges på en bageplade, hvorefter den skal have lov at hæve yderligere 30 min.

Ovnen varmes op til 200 grader, brødet penslet med æg og der skæres riller i brødet. Det bages i ca. 30 min., til det lyder hult, når man banker på bunden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: