Kransekage petit-fours

18 May

Vi holdt fødselsdag for min kæreste i weekenden, hvor vi lavede en 4-retters menu og så fik vi de her kager til kaffen. Jeg har desværre glemt at tage et billede af de færdige kager, men de var gode og blev spist alle sammen.

Ingredienser (ca. 40 stk.):

– 375 g. marcipan

– 225 g. flormelis

– 2 bægere past. æggehvider

– Hasselnødder og chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

Ovnen opvarmes til 225 grader.

Marcipan og flormelis æltes sammen. Æggehviderne tilsættes og der røres grundigt med en håndmixer m. dejkroge.

Massen hældes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små toppe og pyntes med en hasselnød i midten. Jeg skar nødderne over i to, så hver kage kun fik en halv, fordi jeg syntes det ville være for voldsomt med en hel nød i, da kagerne ikke er så store.

Kagerne bages i 7-8 min. indtil de er gyldne. Hold øje med dem, da de ikke må få for meget.

Når kagerne er helt afkølede, smeltes chokoladen og pensles på bunden af kagerne.

2 kommentarer to “Kransekage petit-fours”

  1. Cathrine Nielsen december 12, 2011 hos 1:21 pm #

    Du skriver i at man skal blande ægge hviderne godt i men i selve ingrediens listen skriver ud æggeblommer. Er det ægge blommer eller hvider man skal bruge.

    • fiemad december 12, 2011 hos 1:29 pm #

      Hej Cathrine.
      Det er godt spottet, det er da en fejl. Det skal være æggehvider. Det må have gået lidt hurtigt, beklager.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: