Kagemand (brunsviger)

9 May

Kagemanden er lavet af brunsviger og pyntet med royal icing og smarties. Billedet er desværre taget efter han mistede armen🙂

Ingredienser:

Dej:

– 50 g. gær

– 2,5 dl. mælk

– 100 g. becel

– 1 æg

– 2 spk. sukker

– 1 knivspids salt

– Ca. 500 g. hvedemel

Remonce:

– 100 g. rigtig smør (stuetemp.)

– 150 g. brun farin

– ½ vanillestang

– 1 spk. sukker

– 2 æggeblommer

Royal icing:

– 100 g. flormelis

– 1 bk. past. æggehvide (der er 1,5 i)

– Grøn pastafarve

– Pynt til kagemanden

Fremgangsmåde:

Mælken lunes (skal ikke være for varm) og gæren opløses heri. Æg & sukker piskes sammen og hældes i, sammen med salt &becel. Melet blandes gradvist i, indtil dejen er blød og ikke længere klistret. Den æltes på bordet i rigeligt mel og stilles til hævning et lunt sted i 30 min.

Æggeblommer og sukker piskes luftigt & de øvrige ingredienser til remoncen blandes i. Dejen rulles ud så den passer i en bradepande, og remoncen fordeles på. Dejen stilles til hævning i ca. 45 min.

Herefter opvarmes ovnen til 200 grader og kagen bages i 15 min.

Når den er afkølet skæres den ud som kagemand el. kone. Flormelis, pastafarve & æggehvider piskes med en elpiskes og puttes i en frysepose, hvor der klippes et lille hul, så glasuren kan sprøjtes på kagemanden og pyntes med slik.

Det der skæres fra kan ligeledes pyntes og serveres ved siden af.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: