Grædende hindbærkage

27 Apr

Denne kage er med en klassisk vanillecreme lavet på æg & fløde. Som bunde har jeg brugt lady fingers & derudover masser af hindbær. Jeg brugte bær fra frost, som jeg lige havde tøet op, mest fordi det var det jeg havde, & fordi de stadig var meget fugtige, blev det til en grædende kage🙂

Ingredienser:

– Lady fingers (ca. 1 pakke)

– 1 bk. hindbær

– Masalavin

Vanillecreme:

– 0,5 vanillestang

– 1,5 dl. piskefløde

– 1,5 æggeblommer

– 1,5 spk. sukker

– 2 bl. husblas

– 1,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:

Vanillecreme:

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Vanillen skrabes ud af stangen & kommes i en skål sammen med æggeblommer & sukker & det piskes luftigt.

Fløden (den første del) opvarmes i en gryde sammen med den tomme vanillestang & hældes derefter langsomt over æggeblandingen mens der røres. Blandingen hældes tilbage i gryden på varmen & der røres hele tiden, indtil cremen begynder at tykne. Den tages af varmen lige inden den begynder at koge.

Husblassen vrides & røres i cremen & der piskes grundigt for at undgå klumper Blandingen sættes på køl indtil den har sat sig.

Når den er stiv piskes den en smule & resten af fløden piskes til skum & vendes i.

Opbygning:

Masalavinen hældes i en skål & ladyfingerne dyppes heri og lægges i et fad med kanter. Herefter fordeles halvdelen af cremen ud over & halvdelen halvdelen af hinddbærene herpå.

Det gentages med endnu et lag ladyfingers, resten af cremen. De resterende hindbær stilles fint ovenpå cremen, og kagen stilles på køl i et par timer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: