Hvid chokoladeis m. knas

27 Mar

Ingredienser:

– 4 æggeblommer

– 100 g. sukker

– ½ vanillestang

– 250 ml. piskefløde

– 250 ml. mælk

– 100 g. hvid chokolade

– 50 g. hasselnødder

– 3 spk. sukker

– ½ dl. vand

Fremgangsmåde:

Chokoladen hakkes og kommes i en skål. Vanillen skrabes ud af stangen og piskes sammen med æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Fløde, mælk og den tomme vanillestang opvarmes under omrøring. Når det er varmt (men ikke koger) hældes det først over chokoladen og der røres til denne er smeltet helt. Derefter hældes blandingen langsomt over æggesnapsen lidt af gangen. Det hele hældes tilbage i kasserollen, der sættes på varmen, mens der røres i den hele tiden, indtil det begynder at tykne.

Blandingen stilles til afkøling og når den er helt kold, hældes den i en ismaskine

Hasselnødderne karameliseres i sukker og vand. Se her hvordan. De hakkes og kommes i maskinen når ca. halvdelen af tiden er gået.

Den færdige is hældes i en boks og kommes i fryseren.

2 kommentarer to “Hvid chokoladeis m. knas”

  1. Frederikke marts 27, 2011 hos 10:44 pm #

    Årh Fie for satan da! Godt jeg ikke har en fryser lige nu, det er jo alt for guf det der! Bliver helt lækkersulten og var ellers ganske mæt og tilfreds!

    • fiemad marts 28, 2011 hos 6:46 am #

      Hehe, så må jeg lave den til dig næste gang du kommer til byen🙂
      For jeg kan godt sige dig at den var god. Er gået hen og blevet ret glad for hvid chokolade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: