Kanelsnegle

23 Mar

Er der noget bedre at duften af kanel, der breder sig i huset🙂 Her er opskriften på de bedste kanelsnegle jeg kender.

Ingredienser (ca. 30 stk.):

– 50 g. gær

– 2 dl. mælk

– 75 g. becel

– 1 æg

– 1 spk. sukker

– 1 tsk. salt

– Ca. 500 g. hvedemel

Fyld:

– 125 g. smør

– 125 g. brun farin

– Ca- 2 spk. kanel (jeg kan got lide de har en kraftig kanelsmag)

– 1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

Mælken lunes (skal være håndvarm) og gæren opløses heri. Ægget piskes sammen m. sukkeret og tilsættes sammen med smør og salt og til sidst tilsættes melet lidt af gangen.

Når dejen er blød og ikke klistret hældes den ud på bordet og æltes i rigeligt mel. Den stilles til hævning et varmt sted i en halv til en hel time.

Dejen rulles nu ud på bordet & smør, kanel og brun farin blandes sammen og smørres ud på.

Dejen rulles sammen som en roulade og skæres i skiver på ca. 1 cm. Disse lægges på en bageplade og trykkes flade, hvorefter de stilles til hævning yderligere en times tid (gerne mere, hvis man kan vente på det).

Ovnen tændes på 200 grader, sneglene pensles med ægget og bages i ca. 10 min. til de er let gyldne i kanten.

De afkølede snegle pyntes evt. med glasur.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: