Fødselsdagsboller

26 Feb

Ingredienser (ca. 15 stk.)

– 50 g. gær

– 2 dl. mælk

– 1 dl. danskvand

– 1,5 æg (den anden halvdel bruges til pensling)

– 100 g. smør

– 2 spk. sukker

– 1 tsk. salt

– ½ tsk. kardemomme

– Ca. 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

Mælken varmes i en kaserolle & når den er håndvarm hældes den oven i en skål, hvorefter gæres opløses heri.

Æg & sukker piskes sammen & hældes op i skåæen sammen med danskvand. Smøret smeltes & tilsættes sammen m. salt & kardemomme.

Melet tilsættes lidt af gangen, til det har en ikke for klistret konsistens. Dejen hældes  ud på bordet i rigeligt mel, & æltes godt igennem. Den lægges tilbage i skålen & stilles til hævning et varmt sted i min. 30 min (men gerne en times tid).

Herefter formes bollerne og lægges på en bageplade, der stilles til hævning yderligere 1 times tid (eller gerne så længe som muligt).

Når bollerne har hævet, tændes ovnen på 200 grader & bollerne pensles med resten af ægget.

De bages i ca. 20 min. til de er let gyldne & sprøde, når man banker dem i bunden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: