Pommes Anna

17 Feb

Ingredienser (ca. 4 portioner):

– 4 bagekartofler

– 180 g. smør

– Salt, peber & muskatnød

– Evt. timian el. anden krydderurt

Fremgangsmåde:

Kartofler skæres i tynde skiver på et madolinjern (eller det er i hvertfald nemmest) & smøret smeltes i en kasserolle.

Et ildfastfad penslet med smør & det første lag af kartofler lægges på. Derefter pensles kartoflerne med smør & krydderierne, et nyt lag lægges ovenpå osv. indtil alle kartoflerne er brugt.

Ovenpå kartoflerne lægges et lag bagepapir & et andet fad stilles ovenpå for at lægge pres på kartoflerne.

De bages i ca. 1 time ved 125 grader, til de er møre og tilberedte. Fadet tages ud & stilles til afkøking, & når retten har samlet sig, skæres den ud til ønsket størrelse & form & bages yderligere 5 min. i oven på ca. 200 grader (så den lige bliver lidt gylden i kanten).

Serveres som tilbehør til hovedretten.

2 kommentarer to “Pommes Anna”

  1. Linda marts 22, 2013 hos 10:08 am #

    Hejsa. Rigtig lækkert. Kan det fryses? Vh Linda

    • fiemad marts 22, 2013 hos 10:14 am #

      Nej det tror jeg ikke. Min erfaring med at fryse kartofler er, at det bliver melet og grynet, så tror det er bedst at lade vær.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: