Langtidsstegt lammekølle m. grøntsager

17 feb

Jeg lavede denne ret, hvor lammekøllen er marineret i hvidløg & timian & derefter stegt i ca. 2,5 timer ved lav varme i ovnen. Til kødet lavede jeg nogle grøntsager, der blev stegt sammen med lammekøllen i ovnen. Som tilbehør lavede jeg pommes anna.

Ingredienser (ca. 4 pers.):

– ½ lammekølle på ca. 1 kg.

– 3 fed hvidløg

– 1 håndfuld timian

– 1 dl. olivenolie

– salt & peber

– 1 dl. hvidvin

– 1 aubergine

– 1 squash

– 2 løg

Fremgangsmåde:

Lammekøllen lægges i en bradepande & der skæres nogle ” lommer” rundt omkring på både siderne, toppen & bunden. Hvidløg,  timian, salt & peber lægges i en morter & stødes en smule. Blandingen fordeles i lommerne samt ud over kødet & olien hældes ud over og lammekøllen smøres grundigt med marinaden. Stegen stilles på køl i et par timer.

Når den har stået og hygget sig i et par timer, tændes ovnen på 125 grader, stegen udstyres med et stegetermometer & smides i ovnen. Den skal have ca. 2,5 timer, eller indtil stegetermometeret er på 68 grader.

Grøntsagerne skæres i grove stykker & når stegen har været inden i ca en time, fordeles grøntsagene i bradepanden sammen med lammet & vinen hældes over.

Når stegen har opnået de 68 grader, tages den ud og pakkes ind i søvpapir & hviler i ca. 15 min. Lige inden servering smides den i ovnen igen i ca. 5 min. på 225 grader, for at den kan få en sprød skorpe.

Stegen skræres i tynde skiver & serveres m. grøntsager & pommes anna. Jeg lavede ikke nogen sauce til, men man kan evt. hælde noget af væden fra bradepanden over kødet inden servering.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: