Laksecarpaccio

16 Feb

Dette er en råmarineret laksecarpaccio, hvor fisken “tilberedes” i marinaden bestående af citrusfrugter. Det er vigtigt af fisken skæres i ensartede skriver, for at sikre at tilberedningstiden er den samme.

Ingredienser (4 pers.):

– 500 g. laksefillet

– 2 citroner

– 2 limes

– 2 spk. olivenolie

– 2 tsk. rosenpeber

– ½ tsk. chilipulver

– Salt & sukker

Fremgangsmåde:

Hvis laksen er fersk når den købes, skal den fryses ned i 24 timer inden brug. Dette er vigtigt når man har med rå fisk at gøre. Fisken tøes op igen i køleskabet, men må gerne være en smule frossen, når den skal skæres ud. Så er det nemmere at skære tynde skiver.

Laksen skæres i tynde skiver og lægges i et ildfast fad.

Citron & lime presses ud i en skål. Rosenpeberne mortes & kommes i skålen sammen med olie & chili. Marinaden smages til med salt & sukker.

Marinaden hældes over fisken & fadet stilles på køl i et par timer indtil fisken har skiftet farve og ser tilberedt ud.  Hvis den står får længe i marinaden, kan den godt blive tør, så det er vigtigt at marinaden hældes fra, når fisken er færdig.

Laksecarpaccioen serveres på en bund af spæde salatblade med en smule olivenolie ud over samt et par ekstra hele peberkorn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: