Kold ærtesuppe m. stegte kammuslinger

16 Feb

Ingredienser (4 portioner):

– 4 skalotteløg (el. 3 alm. løg)

– 1 pose fine ærter (eller 450 g. friske ærter, hvis muligt)

– 30 g. smør

– 1 dl. hvidvin

– 1 l. hønsefond

– 1 dl. fløde

– Salt & peber

– 1 pk. kammuslinger (jeg brugte de små, fordi jeg synes det passer bedst til denne ret)

– 6 store gulerødder

– Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

Løgene skæres i grove stykker og svitses i en gryde i smørret. Hvidvinen & ærterne tilsættes & det bringes i kog. Fonden tilsættes og det småkoges under i låg i et kvarters tid. Suppen blendes & fløden tilsættes (minus en smule til pynt). Til sidst smages den til med salt og peber & stilles på køl indtil servering.

Gulerødderne skæres ud med en skræller, så det bliver nogle meget tynde strimler.

De friteres i rigeligt olie & lægges på et stykke køkkenrulle, der kan suge olien, så de ikke bliver så fedtede.

Lige inden servering krydres kammuslingerne med salt & peber & steges et par minutter på en grillpande på høj varme. Det er vigtigt ikke at stege dem for meget, for så bliver de seje og ikke så lækre at spise.

Suppen serveres med en smule fløde på toppen & evt. lidt ærteskud, brøndkarse el. parmesanflager. Jeg havde egentlig hældt fløde ud i et pænt mønster, men det blev lidt rystes da jeg bar tallerken ind. Kammuslingerne anrettes ovenpå de fritterede gulerødder ved siden af suppen.

Suppen serveres m. brød & kan både serveres varm & kold. I stedet for kammuslinger kan man bruge rejer, krebsehaler eller lign., eller den kan serveres for sig selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: