Koldhævet hvedebrød

2 Feb

Ingredienser ( 2 brød):

– 25 g. gær

– 8 dl. koldt vand

– 1 dl. olie

– 2 tsk. salt

– 2 tsk. sukker

– 1 kg. hvedemel

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i vandet. Olie, salt &  sukker tilsættes og det blandes sammen.

Hvedemel tilsættes lidt af gangen, til det har en blød (ikke-klistret) konsistens. Dejen æltes igennem &  stilles til hævning i køleskabet natten over.

Dejen formes til 2 brød & drysses med lidt mel. Brødene bages først i 15 min. på 200 grader, hvorefter ovnen skrues op på 230 grader og de bages yderligere 15 min. til de sprøde & gyldne.

2 kommentarer to “Koldhævet hvedebrød”

  1. Tharaa Krishna marts 1, 2013 hos 8:42 am #

    Hello! I know this is kind of off-topic but I had to ask.
    Does running a well-established blog such as yours take
    a large amount of work? I’m brand new to operating a blog but I do write in my journal every day. I’d like to start a blog so
    I can easily share my personal experience and views online.
    Please let me know if you have any suggestions or tips for brand
    new aspiring bloggers. Appreciate it!

    • fiemad marts 22, 2013 hos 10:19 am #

      Hi.
      Sorry for the late reply, the e-mail got stuck in my spam filter😦

      I would have to say yes and that is also the reason I no longer post anything. I felt that it took to long time with taking pictures of food, editing the pictures, writing the posts and so on. I might be easier if it does not contain pictures, but mostly tekst. But it of course depend on the amount of time you are able to and willing to spend on the project.

      I wish you luck with your project🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: