Spagetti m. kødboller i tomatsauce

26 Jan

Ingredienser:

Kødboller:

– 500 g. hk. svinekød

– 1 løg

– 1 hvidløg

– 1 æg

– 100 g. fintrevet parmesan

– 100 g. rasp

– 2 tsk. basilikum

– Salt & peber

– Mel

– Olivenolie til stegning

Sauce:

– 1 lille løg

– 1 fed hvidløg

– 1 ds. hk. tomat

– 3 dl. vand

– Basilikum, oregano, salt & peber

– Spagetti efter behov (jeg koger altid for meget)

Fremgangsmåde:

Løget finthakkes og blandes sammen med alle de øvrige ingredienser til kødbollerne. Farsen stilles på køl i et kvarters tid.

Kødbollerne formes og vendes i mel. De steges i rigeligt olivenolie på en pande & lægges over i et fad bagefter.

Løg & hvidløg finthakkes & svitses på den samme pande (den tøres lige af med lidt køkkenrulle inden) i lidt olie.

Tomat, vand & krydderier tilsættes & det simrer i et kvarters tid. Kødbollerne hældes tilbage i panden & det står og hygger sig under låg, imens pastaen koges.

Serveres m. revet parmesan & evt. en god salat & brød som tilbehør.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: