Tærte m. grillede grøntsager

11 Jan

Bunden til denne tærte i ikke decideret slankemad, men hvis man kun spiser et stykke tærte, & så kombinerer det med en stor salat eller som vi gjorde med en god suppe til forret.

Ingredienser:

Bund:

– 60 g. grahamsmel

– 120 g. hvedemel

– 100 g. koldt smør

– 3 spk. vand

Fyld:

– 2 fed hvidløg

– 1 aubergine

– 1 squash

– ½ bakke champingoner

– 2 æg

– 1 dl. cheasy fraïche ( 6 %)

– 2 spk. mælk

– evt. 100 g. revet ost, fx cheddar (hvis udelades er det jo færre kalorier)

– salt, peber, muskatnød & paprika

Fremgangsmåde:

Mel & smør kommes i en foodprocessor og køres indtil smøres er helt smuldret ud i melet. Vandet tilsættes og det køres videre, indtil det samler sig til en kugle. Dejen lægges i film i køleskabet i en halv times tid.

Squash & aubergine skræres i 0,5 tykke skiver & champingoner lidt tykkere. Hvidløgene skal forblive hele.

Alle grøntsagerne grilles på en grillpande, skæres derefter i mindre stykker /hvidløgne hakkes) og kommes i en skål. De blandes sammen m. salt, peber & paprika.

Dejen rulles ud i mel & lægges i tærteformen. Et stykke bagepapir lægges ud over og tærten fyldes op med tørrede bønner (el. kikærter el. lign.) & bages 10 min. på 225 grader.

Derefter tages den ud, bagepapir & bønner fjernes & grøntsagerne fordeles ud over.

Æg, creme fraïche, mælk, salt, peber & muskatnød (og evt. ost) røres sammen og fordeles ud over grøntsagerne.

Tærten bages 30 min. i ovnen på 200 grader.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: