Nytårsdessert 2010/ 2011

10 jan

Til nytår skulle vi ud til nogle venner & vi skulle medbringe desserten. Den bestod af en nøddebund med en hvid chokoladetrøffelcreme sprøjtet fint ud ovenpå. Hertil var der en hjemmelavet blåbæris samt en blåbærcouli m. karameliserede hasselnødder.

Der er desværre ikke noget billede af desserten, så det må blive uden, selvom jeg ikke er meget for det. Det kan være der kommer nogle, hvis jeg laver det igen, hvilket jeg godt kunne finde på, da det var rigtig lækkert.

Her er opskriften listet i den rækkefølge de forskellige elementer skal laves. Den skal helst laves dagen før, så det hele kan nå at blive klar.

Ingredienser (ca. 10 pers.)

Blåbæris:

– 400 g. blåbær (optøede)

– 4 æggeblommer

– 180 g. sukker

– 4 dl. piskefløde

– 5 dl. sødmælk

Hvid chokoladecreme:

– ½ l. piskefløde

– 175 g. hvid chokolade

– 1 vanillestang

– 50 g. flormelis

– 4 blade husblas

Nøddebunde:

– 150 g. smør

– 150 g. sukker

– 150 g. hasselnødder

– 3 æg

Blåbærcouli:

– 150 g. blåbær

– 50 g. sukker

– ½  vanillestang

Karameliserede nødder:

– 50 g. hasselnødder

– 50 g. sukker

– 1 dl. vand

Fremgangsmåde:

Blåbæris:

Først skal isen laves, så den kan komme på køl & blive klar. Fløden & mælken varmes i en gryde, mens æggeblommer & sukker piskes luftigt. Fløden hældes over æggeblandingen under ømrøring. Bærene blendes, flødeblandingen blandes i & det stilles på køl. Når det er helt koldt kommes det i en ismaskine & dernæst i fryseren indtil servering.

Hvid chokoladecreme:

Det næste skridt er at lave cremen. Husblassen lægges i blød i en skål med koldt vand. Chokoladen hakkes fint & kommes i en skål sammen m. flormelis & vanillen, der skrabes ud af stangen. Fløden & den tomme vanillestang bringes i kog & hældes derefter over chokoladen lidt af gangen, mens der røres grundigt, så chokoladen smelter. Husblassen vrides og kommes i fløden. Det røres grundigt og hældes derefter gennem en si. Skålen pakkes ind i film & stilles på køl til cremen har sat sig. Inden anretning piskes cremen m. en elpisker, så der kommer lidt luft i.

Nøddebunde:

Til nøddebundene, blendes nødderne helt fint. Æg & sukker piskes luftigt & smøret tilsættes. Nødderne vendes i & dejen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i muffinsforme (skal kun fyldes halvt op). De bages ved 180 grader i ca. 30 min. til de er helt gyldne.

Blåbærcouli:

Bærene kommes i en kasserolle sammen m. sukker, vanille & den tomme stang. Det bringes i kog, skrues ned & simrer videre i et kvarters tid. Til sidst blendes det helt fint med en stavblender.

Karameliserede nødder:

Nødderne hakkes groft, en pande varmes op m. sukker & vand & nødderne tilsættes. Der skal røres hele tiden, og når alt sukkeret er væk og nødderne karameliseret hældes blandingen i et fad m. bagepapir i bunden og stilles på køl. Når de er kolde & stivnede grofthakkes de igen.

Når alle delene er klar, så skal der anrettes.

Nøddebundene lægges m. bunden opad & cremen sprøjtes ud som en top ovenpå. En spk. couli lægges ved siden af med et par nødder ovenpå & en kugle is lægges ved siden af.


Reklamer

En kommentar to “Nytårsdessert 2010/ 2011”

  1. Louise januar 17, 2011 hos 9:11 am #

    Det smagte bare så godt!!! mmm, du kommer helt sikkert til at lave dessert en anden gang til nytår =)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: