Spagetti ala carbonarra

3 Jan

Ingredienser (2 sultne pers.):

Pasta:

– 50 g. durum mel

– 50 g. hvedemel

– 1 æg

– salt & peber

Sauce:

– 1 pk. bacon i tern

– 1 fed hvidløg

– 2 æggeblommer

– 1,5 dl. madlavningsfløde

– 50 g. parmesan ost

– 1 spk. paprika

– Salt & peber

Fremgangsmåde:

Ægget & de 2 slags mel blandes sammen & når det har en fast konsistens formes det til en kugle og stilles på køl i ½ time.

Dernæst køres det gennem en pastamaskine i flere omgange på niv. 7, 5 & 1 (på en Jamie Oliver pasta maskine). Det er en fordel at køre det igennem et par gange på hvert niveau. Til sidst køres det igennem pastaskæreren, jeg lavede det til tagliatelli, da jeg synes det er bedst til denne ret. Pastaen vendes i rigeligt mel & stilles til side.

Æggeblommer, fløden & lidt salt og peber røres sammen.

Osten rives fint & stilles til side.

Bacon, hvidløg & paprika svitses på panden, mens pastaen koges.

Når pastaen er al dente hældes den over baconen sammen m. æggeblandingen & halvdelen af osten.

Det skal have et par minutter på panden under omrøring, indtil det er godt varmt & har den rette cremede konsistens.

Inden servering tilsættes resten af osten & der smages til med salt & peber.

Retten bør serveres m. en god salat & et stykke brød.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: