Creme Brulée

3 Jan

I julegave fik jeg en creme brulée brænder med tilhørende hjerteforme. Derfor skulle jeg selvfølgelig prøve det af & her er den opskrift jeg brugte. Man kan også tilsætte lidt revet appelsinskal & så reducere mængden af vanille en smule, det giver en dejlig frisk smag.

Ingredienser (6 pers.):

– 4 æggeblommer

– 425 ml. piskefløde

– 70 g. sukker

– 1 vanillestang

Fremgangsmåde:

Ovnen tændes på 150 grader & en bradepande m. vand i sættes ind.

Vanillen skrabes ud af stangen & moses på et brækbæt m. 1 tsk. af sukkeret.

Fløden opvarmes i en gryde m. den tomme vanillestang (det skal næsten koge).

Æggeblommer, sukker & vanille piskes til en luftig æggesnaps.

Den afkølede fløde (det er vigtigt at den ikke er for varm, for så skiller cremen!) hældes over æggeblandingen under omrøring.

Blandingen hældes i forme og bages i vandbad i ovnen i 30 min. til cremen er fast.

De stilles på køl i min. et par timer & lige inden servering drysses lidt sukker ud på cremen, som karameliseres med en creme brulée brænder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: