Chokoladetrøfler m. appelsinkrokant

19 Dec

Ingredienser (ca. 25 stk.)

– 200 g. god mørk chokolade

– 1,5 dl. piskefløde

– 100 g. hasselnødder

– 1 dl. sukker

– 1 dl. vand

– 25 g. hakket appensinskal.

Fremgangsmåde:

Hasselnødderne karameliseres på en pande m. sukkeret & vandet. (Se konfekt).

De kolde hårde nødder hakkes groft i en foodprocessor sammen m. appelsinskallen.

Chokoladen hakkes fint & kommes i en skål.

Fløden opvarmes til det næsten koger, hvorefter det hældes over chokoladen.

Der røres grundigt til al chokoladen er smeltet, og de hakkede nødder m. appelsinen blandes i og det røres sammen.

Blandingen stilles koldt (ikke køleskab) i et par timer eller natten over, indtil det har sat sig.

Når blandingen er fast, trilles det til kugler, hvor der sigtes kakaopulver over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: