Brunkager

12 Dec

Ingredienser:

– 250 g. smør

– 125 g. lys sirup

– 250 g. brun farin

– 150 g. mandler

– 50 g. syltet appelsinskal

– 2 tsk. potaske

– 1 spk. koldt vand

– 1 tsk. stødte nellikker

– 1 tsk. stødt allehånde

– 1 tsk. stødt ingefærd

– 3 tsk. stødt kanel

– 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

Mandlerne smuttes & hakkes groft. Appelsinskalles hakkes fint.

Farin, sirup & smør smeltes i en gryde.

Potasken opløses i 1 spk. vand & tilsættes blandingen sammen med alle de øvrige ingredienser.

Det hele røres sammen med en håndmixer m. dejkroge til det har en ensartet konsistens.

Et styke husholdningsfilm lægges ud, hvorefter 1/4 af dejen fordeles ud på filmen. Det rulles til en pølse & filmen lukkes til omkring dejen. Der blir ca. 4 “pølser” på 20 cm. af denne portion.

Dejen lægges på køl i et døgns tid eller mere. Dejen kan sagtens holde sig et stykke tid i køleskabet & så tages den ud når kagerne skal bages.

Den nu kolde og faste dej skæres i skiver & lægges på en bageplade.

De bages ved 180 grader i ca. 10 min. (hold øje med at de ikke får for meget). Kagerne lægges til afkøling bagefter for at blive helt sprøde, hvorefter de pakkes væk i en tæt beholder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: