Choko-Skovbær lagkage

1 Nov

Lagkage m. hasselnøddebunde, chokoladetrøffel & skovbærfromage pyntet m. marcipan & chokoladeflager.

Jeg har skrevet nedenstående opskrift i den rækkefølge de forskellige ting skal laves.

Ingredienser:

Chokoladetrøffel

– 125 g. god mørk chokolade

– 3 spk. flormelis

– 1/4 l. piskefløde

– 2 blade husblas

Nøddebunde:

– 2 æg

– 100 g. becel

– 100 g. sukker

– 70 g. mel

– 30 g. fintblendede hasselnødder (el. andre nødder)

– 1 tsk. bagepulver

– 1 tsk. vanillesukker

Skovbærfromage:

– 100 g. skovbær

– 50 g. flormelis

– 1/4 vanillestang

– 2 blade husblas

– 1/4 l. piskefløde

Chokoladeflager:

– 50 g. mørk chokolade

Overtræksmarcipan

– 100 g. ren rå marcipan

– 50 g. flormelis (+ lidt til udruldning)

– 12,5 g. glukosesirup

Fremgangsmåde:

Chokoladetrøffel:

Husblassen lægges i blød i en skål m. koldt vand i ca. 30 min.

Chokoladen hakkes groft og puttes i en skål sammen m. flormelisen.

Fløden opvarmes i en gryde (skal ikke koge, men næsten).

Når fløden er varm hældes halvdelen over chokoladen og der røres m. et piskeris, til al chokoladen er smeltet. Resten af fløden tilsættes langsomt og det røres rundt.

Husblassen vrides, tilsættes fløden & der piskes grundigt for at undgå klumper. Til sidst hældes blandingen gennem en sigte og stilles i køleskabet i et par timer (eller natten over) til det er fast.

Når cremen er størknet, piskes lidt luft i med en håndmixer inden anretning

Nøddebunde:

Nødderne blendes til de er helt fine (næsten som mel).

Æggene piske til de er skummende m. en håndmixer, sukkeret tilsættes og der piskes til det er en lysegul æggesnaps.

Smørret tilsættes og der piskes yderligere.

Mel, vanille & bagepulver sigtes i, nødderne tilsættes og der piskes til det er blandet godt sammen.

Dejen hældes i en form & kagen bages på 220 grader (varmluft 200) i ca. 15 min. til de er færdigbagte.

Når bundene er afkølet, skal de deles i to. Dettes gøres lettest med at stykke sytråd.

Skovbærfromage:

Husblassen lægges i bløde i koldt vand i en halv times tid.

Vanillen skrabes ud og mases på et spækbræt m. lidt flormelis. Den puttes op i en kasserolle sammen m. bærene, resten af flormelisen & vanillestangen.

Det bringes i kog og så skal det stå og simre i ca. 10 min og bærene skal moses lidt. Imens piskes fløden  til en let skum.

Der skrues op for blusset med bærblandingen & det skal næsten koge. Så vrides husblassen & piskes sammen med bærene (der skal piskes grundigt).

I en ny skål blandes halvdelen af skummet med bærene grundigt og dernæst vendes resten af flødeskummet i.

Cremen stilles på køl i ½ times tid, til det har en fastere konsistens.

Chokoladeflager:

50 g. mørk chokolade smeltes og hældes ud på et stykke bagepapir, hvor det bredes ud til det er papirstyndt.

Det stilles i køleskabet (el. gerne fryseren) indtil det er helt størknet.

Overtræksmarcipan:

Det hele blandes sammen i en skål og røres sammen m. en håndmixer m. dejkroge.

Det rulles ud m. en kagerulle m. flormelis på (+ flormelis på bordet) til det har den rette tykkelse og længde. Det er en god idé at måle kagens størrelse og tilpasse marcipanen derefter. Det er pænest hvis al marcipanen lægges på i et stykke, men det kan også deles i to, hvis det er nemmere.


Anretning:

Chokoladecremen fordeles på den ene bund, den anden bund lægges ovenpå & så brombærfromagen øverst (selvom det er omvendt på ovenstående billede). Kagen stilles i fryseren i et kvarters tid.

Den tages ud af fryseren, rettes i kanterne, så siderne er lige. Så skæres chokoladen ud i stykker og sættes ovenpå skovbærfromagen. Der sigtes lidt kagepulver ud over toppen.

Til sidst marcipanen på siderne og kagen stilles på køl indtil servering (den har godt af at stå et par timer)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: