Kylling i rød karry

25 Oct

Ingredienser (2-3 pers.):

– 2 kyllingebryster

– 1 fed hvidløg

– 2 tsk. rød karry pasta (evt. lidt mere tilsættes, når der smages til)

– 1 spk. olie

– 1 ds. kokosmælk

– 1 stjerneanis & et par limeblade (kan udelades)

– 1 spk. sukker

– 1 peberfrugt

– ½ squash

– 3 gulerødder (el. 2 store)

– 1 løg

(Der kan også med fordel bruges bambusskud &/eller sukkerærter)

– Salt & peber

Fremgangsmåde:

Kødes skæres i tern og marineres i en frysepose sammen m. olie, hvidløg, rød karry, salt & peber. Fordelen ved at bruge en pose er, at man kan sørge for at kødet bliver gnedet ordentligt ind i marinaden.

Grøntsagerne skæres ud i tynde stykker og kommes i en skål.

Grøntsagerne svitses i en wok og hældes tilbage i skålen. (Man kunne også bruge én pande til kød & én til grøntsager, men det giver mere opvask :-)).

Kødet brunes på høj varme i samme wok & steges færdig på svag varme. Der tilsættes lidt vand & kyllingeboillion & det bringes i kog.

Cremen fra kokosmælken tilsættes og det koges i et par min. Dernæst tilsættes kokosmælken, anisen, sukkeret & limebladene & det koges i ca. 5 min.

Grøntsagerne tilsættes og det skal koge ca. 10 min. ved svag varme.

Til sidst smages til med salt, peber & evt. mere karry pasta.

Serveres m. kogte basmati- el. jasminris. (eller uden ris som slankemad).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: