Lasagne u. pasta

20 Oct

Ingredienser:

– 500 g. oksekød

– 1 ds. hk. tomat

– 1 løg

– 2 gulerødder

– 1 peberfrugt

– 1 fed hvidløg

– 1 aubergine

– 1 squash

– 3 tsk. paprika

– 2 tsk. oregano

– 2 tsk. basilikum

– 2 spk. ketchup

– Olivenolie til at stege i

– 1 pk. revet ost (gerne mozzarella)

Salt & peber

Béchamel sauce:

– 250 g. minimælk

– ca. 2 spk. maizena

– ca. 2 spk. vand

Salt, peber & muskatnød

Sådan gør man:

Gulerødder, løg & peberfrugt hakkes groft.

Squash & aubergine skæres i skiver og stilles til side.

Kødet brunes på en pande sammen m. olie, hvidløg & paprika & hældes derefter over i en gryde, hvor den hakkede tomat tilsættes.

De hakkede grøntsager svitses i olie & hældes op i gryden.

Krydderierne & ketchupen tilsættes og så skal det småkoge under låg, mens resten forberedes.

Squash- & aubergineskiverne grilles på en grillpande.

Mælken hældes i en kaserolle & bringes i kog under omrøring.

Maizenaen røres ud i vandet i en lille kop og det tilsættes mælken langsomt, mens der stadig røres hele tiden, til den har den ønskede konsistens.

Kaserollen tages af varmen og krydderierne tilsættes under stadig omrøring. (Der kan. evt. tilsættes lidt revet parmesan, så det bliver til en mornay sauce i stedet)

Så skal lasagnen lægges sammen og det gøres som på ovenstående billede, med skiftevis et lag af grøntsager, kød & béchamel & til sidst revet ost på toppen.

Den bages ca. 20 min. (eller til osten er gylden) i ovnen på 200 grader (varmluft= 175 grader).

Serveres evt. med grøn salat el. tzatziki.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: