Falafel

7 Oct

Ingredienser (2 pers.):

– 1 ds. kikærter (ca. 200 g.)

– 1 stort løg (el. 2 små)

– 1 fed hvidløg

– 3 forårsløg

– 3 spk. olivenolie

– 1 spk. limesaft

– 2 spk. vand

– 5 spk. mel

– 1 tsk. bagepulver

– 1 æg

– 3 tsk. paprika

– 1 tsk. koriander

– 1 tsk. spidskommen

– 1 tsk. chili (jeg bruger en grov chili)

– Salt & peber

Sådan gør man:

Løg, hvidløg & forårsløg skæres i mindre stykker og puttes i en foodprocessor sammen m. kikærterne (uden vand). Lad det blende i et minuts tid.

Olivenolie, lime & vandet tilsættes og det blendes yderligere et par minutter til det hele en en ensartet masse.

Tilsæt krydderierne, bagepulveret og melet og lad det blende rundt.

Smag til m. salt & peber & tilsæt til sidst ægget.

Stil gerne i køleskabet en halv times tid, så det kan sætte sig.

Massen lægges i “klatter” på en bageplade og bages ca. 30 min. i oven på 220 grader (200 hvis varmluft. )

Når de er sprøde udenpå, men stadig lidt bløde indeni, er de færdige.

Serveres m. pitabrød, salat, dressing eller humus.

 

2 kommentarer to “Falafel”

  1. Klidmoster december 6, 2010 hos 7:25 am #

    Hej Fie

    Sjovt, jeg har ALDRIG set en opskrift på falafler med kogte kikærter før – det må jeg prøve engang🙂

    • fiemad december 6, 2010 hos 10:22 am #

      Hej.
      Det er vist heller ikke normalt🙂
      Men det er fordi det er en slankeopskrift, så det er for at sikre at de ik bliver for tørre, når nu det ikke er stegt i olie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: