Tiramisu

2 Oct

Ingredienser (ca. 4 pers.) :

– ½ pk. lady fingers

– 250 g mascarpone

– 2 æggeblomme

– 2 æggehvider

– 50 g sukker

– 1/4 vanillestang

– 2 dl. stærk kaffe

– ½ dl. kaffelikør (el. Masala vin el. Amaretto)

Sådan gjorde jeg:

Kaffen laves og stilles til afkøling.

Æggeblommer piskes sammen med sukkeret & vanillen til en æggesnaps og mascaponen tilsættet .

Hviderne piskes stive og blandes forsigtigt i.

Kaffen blandes sammen m. likøren og så skal kagen lægges sammen, hvilket gøres således:

Lady finger’ne dyppes en efter en kort på over- og underside og lægges i et lille fad ved siden af hinanden.

Der toppes med halvdelen af cremen, endnu et lag lady fingers & til sidst resten af cremen. (Hvis man ønsker en mere fremtrædende kaffe/ likør smag, kan man hælde lidt over kagerne, når de liger i fadet. Men pas på med at hælde for meget på, for så bliver kagen for våd og mister sin konsistens.)

Kagen stilles på køl i min 6 timer (gerne et døgn) og drysses med sigtet kakao lige inden servering.

Mums.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: