Hindbærdrøm

23 Sep

Brownies

Ingredienser (ca. 15 pers.)

– 150 g. god mørk chokolade (jeg bruger gerne en blanding af 55 & 80 % kakao)

– 120 g. hvedemel

– 1 tsk. bagepulver

– 4 spk. kakao

– 2 spk. vanillesukker

– 200 g. smør

– 200 g. sukker

– 200 g. brun farin

– 6 æg

Sådan gør man:

Chokoladen smeltes i en kasserolle sammen med smørret og den brune farin og stilles til side.

Æggene piskes indtil de skummer, sukkeret tilsættes & det piskes til en tyk æggesnaps.

Chokoladeblandingen & vanillen røres i.

Til sidst tilsættes sigtet mel, kakao & bagepulver.

Det hele hældes i en bradepande (30×40) og bages ved 175 grader i ca. 30 min.

Når kagen er ved at være færdig, stikkes den med en tynd træpind (ex grilspyd) og hvis der ikke sidder for meget dej på, er den færdig.

Kagen stilles direkte på køl.

Hindbærcreme

Ingredienser:

– 200 g. frosne hindbær

– 100 g. sukker

– ½ vanillestang

– 100 g. hvid chokolade

– ½ l. piskefløde

– 4 blade husblas

Fremgangsmåde:

Husblasen lægges i en skål m. koldt vand og det skal stå i ca. 30 min.

Hindbærene kommes i en kasserolle sammen med sukker og vanillestang. (Vanilles skrabes ud og mases sammen m. en smule sukker på et spækbræt). Det skal småkoge i ca. 20 min og stilles derefter til afkøling i køleskabet.

Piskefløde kommes i en gryde og opvarmes indtil det er lige ved at koge (lad det slå en lille bobbel).

Den hvide chokolade brækkes i mindre stykker og puttes i en skål, hvor halvdelen af den varme fløde tilsættes og når chokoladen er smeltes tilsættes resten af fløden.

Husblasen vrides, puttes op i flødeblandingen og det hele hældes gennem en sigte. Blandingen stilles på køl i et par timer (eller gerne natten over). Den skal nå at sætte sig, indtil den er klar til brug,

Den nu afkølede og stive flødecreme piskes let med en håndmixer og den kolde hindbær-kompot blandes forsigtigt i.

Hindbærcremen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i toppe på den afkølede brownie bund.

Inden servering sigtes lidt kakao ud over kagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: